От Българска браншова камара Пътища“ отменят протеста си в сряда, но остават

...
От Българска браншова камара Пътища“ отменят протеста си в сряда, но остават
Коментари Харесай

Пътните фирми ще си получат всичките пари до края юни ВИДЕО

От Българска браншова камара „ Пътища “ отменят митинга си в сряда, само че остават в протестна подготвеност. Това съобщи ръководителят на камарата Стефан Чайков след среща с премиера Кирил Петков. 

На срещата от ББК „ Пътища “ са получили увещание от страна на министър-председателя, че до 30 юни ще получат всички средства, съобщи Чайков. Постигната е спогодба и да поддържат оперативна връзка персонално с премиера, тъй че, в случай че нещо от контрактуваното не се случи по виновност на различен, Петков да реагира и да вземе ограничения. По думите му отговорите са приемливи, само че са на фаза обещания. 

От държавната пресслужба оповестиха, че по време на срещата министър председателят още един път е подчертал, че правителството е в подготвеност да разплати на пътните компании незабавно над 600 млн. лв., само че за задачата е нужна глоба от Народното събрание.

Кирил Петков е уверил управлението на Браншова камара „ Пътища “, че останалите 50%, които се дължат на строителния отрасъл, ще бъдат платени след цялостна инспекция и мнения на експертни комисии.

По думите на прескедателят на ББК „ Пътища “ от държавното управление са поискали антикорупционната комисия в Народното събрание да направи крайната инспекция на разходването на средствата. „ Тъй като сме спокойни за това, което вършим, се съгласихме на препоръчаната процедура по инспекции “, заяви Чайков, представен от Българска национална телевизия.

Кога ще продължат незавършените поправки на пътищата ще стане ясно след решението на Народното събрание по проблема.



Вчера се организира народен митинг на пътните компании. Бяха блокирани пътни сектори в над 20 обитаеми места. Недоволството е поради неизплатени от страната близо 1 милиарда лв. за свършена съгласно тях работа. Забавеното заплащане стана причина за напрежение в обединението и решение въпросът да бъде отвеян към Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР